Pasta jajeczna z curry i kolendrą- kolejna propozycja pasty, tym razem z dodatkiem przyprawy curry (którą bardzo lubię) i kolendrą.
Wiem, że kolendrę albo się lubi albo kompletnie unika. Ja zawsze należałam do drugiej grupy osób- czyli nie lubiłam jej. Jednak teraz wiem, że nie ma nic lepszego od świeżych listków kolendry- ożywią każde danie/ zupę/przystawkę, a takiej paście są naprawdę zbawienne. Niesamowicie wpływają na kubki smakowe pobudzając je:)
Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- 1 łyżka świeżej kolendry posiekanej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy je widelcem. Dodajemy do nich przyprawę curry, pieprz i posiekaną kolendrę. Ugniatamy razem, dodajemy jogurt naturalny.
Brak komentarzy