Przekąski na imprezę – wrapy proste do przygotowania, można je zjeść na zimno lub na ciepło. Najlepiej jest usmażyć cienkie naleśniki – wtedy wrapy są wygodne i poręczne – na imprezę jak znalazł. Ja do swojego ciasta dodałam posiekany szczypiorek oraz ciasto odpowiednio doprawiłam, co wzbogaciło smak naleśników, dzięki takiemu zabiegowi nie musicie się martwić, że naleśniki będą bez smaku! Dobrze doprawione ciasto to połowa sukcesu. Serio! 🙂
Jeśli macie ochotę zajrzyjcie koniecznie po przepis na wrapy ze szpinakiem.
Przygotowanie wrapów zaczynamy od usmażenia naleśników, możecie skorzystać z Waszego ulubionego przepisu, dodatkiem będzie posiekany szczypiorek, który należy wmieszać w ciasto przed smażeniem naleśników.
Składniki na wrapy:
- usmażone naleśniki
- oliwki
- kabanosy
- żółty ser/gorgonzola/mozzarella
- szpinak
- serek śmietankowy (np. hochland lub kanapkowy/almette)
- sól, pieprz
Wrapy smarujemy cienko serkiem, na wierzchu układamy ulubione dodatki i ciasno zwijamy naleśniki tak, aby składniki nie wypadały podczas ich krojenia/przenoszenia. Jeśli chcecie możecie je doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wrapy możemy podgrzać lub grillować – ser, który się roztopi na pewno będzie smaczniejszy na ciepło.
Brak komentarzy