Ciastka owsiane z bananami. Dodatek kakao nadaje im pięknego koloru, a płatki owsiane sprawiają, że są jeszcze bardziej pożywne. Przygotowałam je na bazie ciastek, które już znacie: ciastka dwuskładnikowe.
Przechowywać je możecie do 3 dni, później jest to trochę niebezpieczne ze względu na ich poziom wilgotności. Ciastka te nie są kruche, wysuszone, nie powinny być trzymane w szczelnie zamkniętej puszce. Świetnie sprawdzą się jako słodka przekąska do szkoły czy na piknik.
Składniki:
- 3 banany
- 1 jajko
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 łyżki kakao
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy do nich jajko oraz płatki owsiane i kakao. Całość mieszamy, jeśli uważacie, że masa jest zbyt mokra dodajcie więcej płatków/otrąb lub np. maki razowej. Ciastka nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem, pieczemy je ok. 15- 20 minut w 180 stopniach. Odstawiamy je do ostygnięcia, a później zajadamy ze smakiem <3
Brak komentarzy