Rabarbar.
Tyle na ten temat, upieczcie koniecznie ciasto, bo jest pyszne.
A przepis już na blogu był, o tutaj : KLIK
Dodajemy tylko rabarbar i margarynę zamieniamy na masło.
Tyle!
Składniki:
- 4 jajka
- 170g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4-5 łodyg rabarbaru
- cukier puder do posypania
Jajka zmiksować z cukrem, dodać masło i mąkę (przesianą z proszkiem do pieczenia).
Ciasto wyłożyć na formę wysmarowaną tłuszczem i posypać wierzch rabarbarem
Piec w 180°C ok. 40 minut.
Gdy ciasto ostygnie posypujemy cukrem pudrem.
Ps. Pozdrowienia z Kaszub!:)
13 komentarzy
pysznie! u mnie w ogrodzie rośnie piękny rabarbar więc na weekend na pewno spróbuję Twój przepis:)
A jak ładnie wygląda:) U mnie też rabarbarowo na blogu 🙂
Rabarbar przyjechał prosto od prababci z ogródka, a weekend się zaczął więc Twój przepis na pewno zostanie wykorzystany. 😉
Pyszne ciacho!!!
Jestem w tyle, bo chyba tylko u mnie nie było jeszcze rabarbaru. Ciasto bardzo apetyczne 🙂
właśnie wyjęłam z piekarnika niemal identyczne ciacho, hehe mamy podobne smaki 🙂
uwielbiam takie proste i szybkie ciasta:) smakują rewelacyjnie:)
Takie zawsze się sprawdza. Pycha 😀
Robię podobne ze śliwkami, ale muszę wypróbować wersję rabarbarową 🙂
a jakiej średnicy blaszki użyłaś? 🙂
blaszka ma 26cm 🙂
o dzięki bardzo, dziś będe piekła!! 🙂
tylko 26 cm? wygląda na 40! 😀