Gdzie zjeść?

Fabryka Lubelli

9 maja 2013

Och ja niedobra, nie pokazałam Wam żadnych zdjęć z wycieczki do fabryki Lubelli, która odbyła się już jakiś czas temu:)

A wycieczka była bardzo sympatyczna, to pierwsza taka akcja w której brałam udział- zamówiony busik, umówieni blogerzy. Mnóstwo uśmiechów, rozmów:)
Przy tym wszystkim w tle Lubella- producent makaronów, mąki, płatków śniadaniowych, którego chyba każdy zna:)
To jedna z dwóch moich ulubionych firm, której makarony są wyśmienitej jakości.
W Lublinie zwiedzaliśmy nowoczesny młyn, który mieli ziarno pszenicy durum na semolinę. Wszystko to robią ogromne maszyny, dzieje się to w praktycznie sterylnych warunkach, nie ma mowy o mące unoszącej się w powietrzu:)

Wszystkie byłyśmy baaardzo skupione na tym co słyszałyśmy o selekcji ziaren pszenicy, etapach ich oczyszczania… 🙂

Nasze buzie zaczęły się uśmiechać, to pewnie przez te piękne stroje, jakie na sobie miałyśmy:)

Widzieliśmy też halę, w której robi się Mlekołaki!:) Próbowaliśmy takich bez polewy czekoladowej (które były naprawdę pyszne, i spokojnie można byłoby je sprzedawać- mają dużo mniej cukru niż te które widzimy na półkach sklepowych).


Po zwiedzaniu fabryki udaliśmy się na obiad do restauracji na starym mieście. Co było w menu?:>
Makarony pod różną postacią:) Mi bardzo smakowały muszle nadziewane szpinakiem i serem pleśniowym.

To była bardzo sympatyczna wycieczka!:) Aż chce się jeszcze…

Zdjęcia udostępnione dzięki uprzejmości organizatorów, fotograf Artur Kraszewski.

Przeczytaj również

6 komentarzy

  • Reply CookingByFaksiu. 9 maja 2013 at 23:34

    zaaaaazdrość zaaaaaazdrość -.-

    zapraszam na tortillę 🙂

  • Reply Nemi 10 maja 2013 at 07:38

    Ciekawa wycieczka:)

  • Reply Joanna Skoraczyńska 10 maja 2013 at 12:10

    Zdjęcia w czepkach wszelakich zawsze są the best 😉

  • Reply smerfetka79 10 maja 2013 at 12:20

    Fajna relacja:))Ja mam tak blisko do fabryki, ale niestety z takiej perspektywy jak dotąd nie widziałam. może kiedyś się uda zwiedzić.

  • Reply aaa 14 maja 2013 at 19:09

    a ja nie przepadam za makaronami Lubelli. zdecydowanie wolę Sorrenti. 100% pszenicy durum i nigdy się nie rozgotowują,tyle czasu,ile na opakowaniu i są naprawdę idealnie ugotowane,co w Lubelli np. nie zawsze mi się sprawdzało.

  • Reply Domi w kuchni 1 lipca 2013 at 17:28

    Ale ja Ci zazdroszczę tej wycieczki 🙂

  • Zostaw komentarz