Fit/lekkie, Przepisy

Budyniowy naleśnik fit

20 lipca 2018

Budyniowy naleśnik fit krąży w sieci już jakiś czas. Przepis jest prosty, a smak i aromat naleśników naprawdę świetny! Naleśniki przygotowane z tego przepisu sprawdzą się w momencie, kiedy szafki w kuchni świecą pustkami! Możecie wykorzystać dowolny smak budyniu – nie musi być z dodatkiem cukru. Do tego jajka i naleśniki gotowe!

Ciasto nie przywiera, dobrze się je smaży. Jest elastyczne i świetnie smakuje z owocowymi dodatkami. Inny smak budyniu, np. malinowy to również ładna barwa ciasta! Urozmaicenie na talerzu zawsze mile widziane 🙂
Przygotujecie je w 2 minuty, serio!

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 jajka

 

Budyń należy dobrze rozmieszać z jajkami i ciasto podzielić na 2-3 porcje. Naleśniki smażymy z dwóch stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Budyniowy naleśnik fit sprawdzi się także dla osób będących na diecie bezglutenowej – w składzie budyniu często można znaleźć tylko skrobię.

Inne przepisy na naleśniki:

naleśniki z jajkiem i parmezanem

naleśniki gryczane

Przeczytaj również

2 komentarze

  • Reply Ala 24 lipca 2018 at 14:00

    Ile kalorii ma taki naleśnik?

    • Reply Kąsek 24 lipca 2018 at 14:45

      Ala, jedna łyżka proszku budyniowego ma ok. 8 g co daje nam 30 kcal – nie wiem jakie masz opakowanie budyniu – czy z cukrem czy bez i jaka pojemność. Jajko L ma ok. 80 kcal. Musisz zsumować i poważyć 🙂

    Zostaw komentarz