Kanapka z grejpfrutem – kto to widział! 🙂 Pamiętacie sos, który przygotowałam do ostatniej kanapki, która znalazła się na blogu? Musztardowo-miodowy, niesamowicie pyszny. Mam dla niego kolejne zastosowanie – świetnie pasuje do koziego sera oraz słodko-gorzkiego owocu – grejpfruta! Smaki świetnie się uzupełniają i stanowią naprawdę ciekawą propozycję, która urozmaici nudne śniadanie.
Zatem zdrowe śniadanie do szkoły i do pracy gotowe!:)
Składniki:
- mix sałat z rukolą
- grejpfrut
- ser kozi (ewentualnie twarożek)
- sos musztardowo-miodowy (przepis)
- pestki dyni
Wybierzcie ulubione pieczywo i układajcie składniki na kanapce wedle uznania – spód pieczywa możecie posmarować twarożkiem kozim i na wierzchu układać wszystkie składniki, bądź np. na bazę wykorzystać sos – wszystkie chwyty dozwolone! 🙂
Brak komentarzy