Obiady

Grillowane warzywa

19 maja 2014

grillowane warzywaGrillowane warzywa- cukinie, bakłażany czy pomidorki- wszystkie smakują genialnie same w sobie i nie zawsze potrzebujemy tworzyć do nich wymyślne dania. Pokazuję Wam dziś formę podania takich warzyw z dodatkiem sera i łososia. Całość pięknie wygląda, dobrze smakuje i spokojnie zaspokoi Wasz głód:)

W ramach zdrowej przekąski czy podwieczorku dobrze jest wybrać coś co jest świeże, naturalne i jak najmniej przetworzone:)

Składniki na 2 porcje:

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • ser owczy
  • 150g wędzonego łososia
  • 200g pomidorków koktajlowych
  • świeża pietruszka

Bakłażana kroimy w plastry, zasypujemy go solą, odstawiamy na ok. 20 minut żeby pozbyć się goryczy. Cukinię również kroimy w plastry, grillujemy z dwóch stron. Bakłażana płuczemy z soli, następnie grillujemy, na patelnię możemy też wrzucić połówki pomidorków, aby się trochę podsmażyły. Pomidorki koktajlowe płuczemy, kroimy na pół. Na talerzu układamy piramidki składające się z plastrów bakłażana, cukinii, pomidorków oraz sera. Wierzch dekorujemy łososiem wędzonym oraz świeżą pietruszką. Podajemy na zimno z mixem sałat skropionych oliwą i cytryną.

grillowane warzywa-3

Przeczytaj również

1 komentarz

  • Reply Michał 19 maja 2014 at 06:31

    Super pomysł, bo warzywa się już zaczynają pojawiać.

  • Zostaw komentarz