Mam dla Was nowy, fantastyczny przepis na wykorzystanie rzeżuchy!:)
Nowy Kingtajl, który przygotowałam z użyciem wody Kinga Pienińska jest pyszny. Dodatek, jakim jest rzeżucha świetnie orzeźwia. Gdy rozgryzie się ją w ustach nagle gardło aż piecze od pikantności.
Rzeżucha jest bardzo zdrowa i możecie ją dodać do kanapek, sałatek, i jak widzicie- do napojów także:)
Składniki na 4 porcje:
- 4 duże jabłka
- 350ml wody naturalnej Kinga Pienińska
- 2 garście rzeżuchy
- sok z 1/2 cytryny
Jabłka obieramy, wykrawamy z nich gniazda nasienne. Do blendera wlewamy wodę, dodajemy pokrojone na mniejsze cząstki jabłka, wrzucamy rzeżuchę. Wszystko miksujemy do gładkości. Doprawiamy do smaku cytryną- jeśli jabłka są kwaśne możemy ją pominąć.
Jeśli chcecie, aby Kingtajl był bardziej klarowny jabłka wrzućcie do sokowirówki, i dopiero później zmiksujcie z rzeżuchą i wodą.
Brak komentarzy