Przekąski i przystawki

Kanapka z indykiem

28 kwietnia 2014

kanapka z indykiem, szpinakiem i jabłkiem (2)Kanapka z indykiem- sycąca i smaczna propozycja na kanapkę, która sprawdzi się jako śniadanie czy lunch. Z pieczonym indykiem, jabłkiem, żurawiną i innymi dodatkami, które podkreślają jej wyjątkowość. Mam nadzieję, że ta kanapka zainspiruje Was i przygotujecie taką w domu. Oczywiście pierś z kurczaka sprawdzi się równie dobrze:)

Dla przypomnienia podaję Wam przepis na pieczoną pierś z indyka.

Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • 4 plastry pieczonej piersi z indyka
  • żurawina do mięs
  • gorgonzola (ok. 15 g)
  • świeży szpinak
  • 1 łyżka serka śmietankowego light
  • 1 jabłko
  • orzeszki pinii

2 kromki chleba smarujemy serkiem, kolejne dwie serem gorgonzola. Na kanapki z serem gorgonzola nakładamy umyty i osuszony szpinak. Na wierzch kładziemy pieczonego indyka, żurawinę oraz plastry jabłka, posypujemy orzeszkami pinii. Wszystko przykrywamy kromką z majonezem.

kanapka z indykiem, szpinakiem i jabłkiem

Przeczytaj również

2 komentarze

  • Reply http://cynamon.net.pl 28 kwietnia 2014 at 11:11

    To ja poproszę taką kanapeczkę 😉

  • Reply Chantale 2 maja 2014 at 16:11

    Jestem pod wielkim wrażeniem! Blog idealny. Niesamowicie proste dania,co mnie bardzo cieszy, będę stałym bywalcem. Pozdrawiam serdecznie 😉

  • Zostaw komentarz