Święta

Jajka faszerowane

13 kwietnia 2014

jajka faszerowane ziołami 2Wielkanoc zbliża się dużymi krokami więc mam dla Was dwie propozycje na faszerowane jajka. To smaczna i zdrowa przekąska, którą z powodzeniem możecie przygotować na co dzień, a nie tylko od święta!

Tak przygotowane jajka są bardzo aromatyczne i wspaniale smakują, możemy skorzystać z różnych ziół tak, aby się nimi nie znudzić.

Koniecznie zajrzyjcie jeszcze po przepisy na:jajka faszerowane rzodkiewkamijajka faszerowane pieczarkamijajka faszerowane tuńczykiemjajka faszerowane łososiemjajka faszerowane w skorupkach (smażone)

Składniki:

  • 3 jajka
  • szczypiorek
  • koperek
  • pietruszka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • płatki chili

Jajka gotujemy na twardo, obieramy je ze skorupki, przekrawamy. Żółtka wybieramy i rozdrabniamy, dodajemy posiekany szczypior, pietruszkę i koperek, mieszamy. Majonez łączymy z jogurtem i dodajemy do żółtek. Doprawiamy do smaku.

W miejsce po żółtkach nakładamy farsz.

jajka faszerowane ziolami

Przeczytaj również

1 komentarz

  • Reply wulkan-smaku 13 kwietnia 2014 at 09:39

    Faszerowane jajeczka na Wielkanoc – zawsze 😉

  • Zostaw komentarz