Przepisy

Jajka faszerowane rzodkiewkami

10 kwietnia 2014

jajka faszerowane rzodkiewkąJajka faszerowane rzodkiewkami to pierwsza w tym roku propozycja na Wielkanoc. Przepis jest banalnie prosty, a efekt świetny.

Rzodkiewka chrupie podczas jedzenia i dodaje jajkom ostrości. Radzę pokroić ją w bardzo drobną kosteczkę.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy je ze skorupki, przekrawamy. Wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy. Rzodkiewki siekamy w drobną kostkę, dodajemy do żółtek. Wszystko łączymy z jogurtem naturalnym oraz musztardą. Doprawiamy do smaku. Farsz nakładamy w miejsce po żółtkach.

jajka faszerowane rzodkiewką 2

Przeczytaj również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz