Uwielbiam farsz z pieczarek i pora.
Pasuje świetnie do tarty, makaronu.
Te naleśniki są pyszne:)
Kremowe, lekko pikantne, bardzo sycące.
Sprawdzą się jako szybki i prosty obiad!
Chociaż uwielbiam zjadać naleśniki bez dodatków, takie prosto z patelni,
to takimi z pieczarkami, na słono, nie pogardzę!:)
Przepisów na naleśniki znajdziecie na blogu mnóstwo więc
skupię się na farszu.
Składniki na 8 porcji:
- 500g pieczarek
- 1 cebula
- 4 duże pory
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- 2 łyżki śmietany 18%
Pieczarki obieramy, kroimy je w plastry. Odcinamy końcówkę pora, kroimy go w plastry.
Na maśle podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy pieczarki oraz por. Mieszamy wszystko, gdy pieczarki puszczą wodę dusimy całość jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz, zwijamy je w rulonik i podsmażamy na patelni.
Naleśniki z pieczarkami podajemy z kleksem śmietany lub posypane żółtym serem, który zacznie się roztapiać pod wpływem ciepła naleśników.
3 komentarze
rozkosznie wygladaja te pieczarki w srodku 😉
mmmm 🙂 pyszniosci:)
Mmm pycha! Na słono wyglądają cudownie 🙂