Obiady

Naleśniki z pieczarkami (na słono)

17 lipca 2013

Uwielbiam farsz z pieczarek i pora.
Pasuje świetnie do tarty, makaronu.

Te naleśniki są pyszne:)
Kremowe, lekko pikantne, bardzo sycące.
Sprawdzą się jako szybki i prosty obiad!

Chociaż uwielbiam zjadać naleśniki bez dodatków, takie prosto z patelni,
to takimi z pieczarkami, na słono, nie pogardzę!:)
Przepisów na naleśniki znajdziecie na blogu mnóstwo więc 
skupię się na farszu.
 

Składniki na 8 porcji:

  • 500g pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 duże pory
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki śmietany 18%

Pieczarki obieramy, kroimy je w plastry. Odcinamy końcówkę pora, kroimy go w plastry.
Na maśle podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy pieczarki oraz por. Mieszamy wszystko, gdy pieczarki puszczą wodę dusimy całość jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku.

Na usmażone naleśniki nakładamy farsz, zwijamy je w rulonik i podsmażamy na patelni.
Naleśniki z pieczarkami podajemy z kleksem śmietany lub posypane żółtym serem, który zacznie się roztapiać pod wpływem ciepła naleśników.

Przeczytaj również

3 komentarze

  • Reply pastawithapplepie.blogspot.com 17 lipca 2013 at 07:36

    rozkosznie wygladaja te pieczarki w srodku 😉

  • Reply olesia 17 lipca 2013 at 11:42

    mmmm 🙂 pyszniosci:)

  • Reply Kamciss 17 lipca 2013 at 22:31

    Mmm pycha! Na słono wyglądają cudownie 🙂

  • Zostaw komentarz