Sosy i dodatki

Przekąski na imprezę (na ciepło/zimno)

11 czerwca 2013
To taka prosta i smaczna propozycja,
aż szkoda byłoby, gdybyście z niej nie skorzystali:)
Suszone śliwki, daktyle, grissini- to przepis na idealne przekąski na imprezę.
Wszystko owinięte szynką parmeńską czy boczkiem,
podsmażone i podane na ciepło.
A gdy wystygnie też nie macie się czym martwić-
to jedne z tych przekąsek, które smakują świetnie zawsze:)
Składniki na przekąski:
  • 1 opakowanie paluszków grissini
  • 1 opakowanie boczku
  • 1 opakowanie szynki parmeńskiej
  • suszone daktyle
  • suszone śliwki
  • świeża rukola
Każdy plaster boczku zbójnickiego przekrawamy na pół- na końcu jednej strony kładziemy daktyla i zawijamy w rulonik. Spinamy wykałaczką. Podobnie postępujemy z szynką- przedzielamy ją na pół i zawijamy w nią śliwki również spinając wykałaczką.
Wszystko kładziemy na gorącej patelni/grillu i chwilę podsmażamy.

Wokół paluszków grissini zawijamy cienkie plastry szynki i je również podgrzewamy na grillu. Przekąski podajemy na ciepło lub zimno na rukoli.

Przeczytaj również

1 komentarz

  • Reply Bo(ro)n Appétit 12 czerwca 2013 at 08:49

    Mogę się wprosić na imprezę i te przekąski! 🙂

    Z pozdrowieniami,

    Agata

  • Zostaw komentarz