Obiady

Frittata ze szparagami i cukinią

6 czerwca 2013
Bardzo lubię frittaty,
uwielbiam.
To proste danie, smaczne i urozmaica podwieczorek.Mam nadzieję, że ta frittata Wam zasmakuje
i skorzystacie z pomysłu na takie wykorzystanie szparagów 🙂
I mojej ukochanej cukinii

Składniki na 2 porcje:

  • 3 jajka
  • 1 mała cukinia
  • 6 szparagów
  • garść listków mięty
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka startego parmezanu

Jajka roztrzepujemy, dodajemy sól i pieprz. Cukinię kroimy w plastry, szparagi blanszujemy i kroimy w mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy parmezan i pieczemy ok. 20-30 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku.

Przeczytaj również

1 komentarz

  • Reply Inspirowane Smakiem 7 czerwca 2013 at 04:43

    Szparagi i cukinia to połączenie idealne! Z jajkami musi być pyszne.

  • Zostaw komentarz