Bardzo lubię frittaty,
uwielbiam.
To proste danie, smaczne i urozmaica podwieczorek.Mam nadzieję, że ta frittata Wam zasmakuje
i skorzystacie z pomysłu na takie wykorzystanie szparagów 🙂
I mojej ukochanej cukinii
uwielbiam.
To proste danie, smaczne i urozmaica podwieczorek.Mam nadzieję, że ta frittata Wam zasmakuje
i skorzystacie z pomysłu na takie wykorzystanie szparagów 🙂
I mojej ukochanej cukinii
Składniki na 2 porcje:
- 3 jajka
- 1 mała cukinia
- 6 szparagów
- garść listków mięty
- sól
- pieprz
- 1 łyżka startego parmezanu
Jajka roztrzepujemy, dodajemy sól i pieprz. Cukinię kroimy w plastry, szparagi blanszujemy i kroimy w mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy parmezan i pieczemy ok. 20-30 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku.
1 komentarz
Szparagi i cukinia to połączenie idealne! Z jajkami musi być pyszne.