Sezon na cukinie w pełni,
i na białą rzodkiew!:)
To pyszna i smaczna przystawka/ dodatek do obiadu.
Takie kotlety z cukinii i białej rzodkwi robi się tylko chwilę,
a smakują wybornie.
To wegetariańskie schabowe 😀
Możecie podać je z lekką sałatką lub z sosem np. czosnkowym:)
Lubicie białą rzodkiew?:)
Ja dopiero ją poznaję- ma charakterystyczny, gorzki posmak,
ale w takiej panierce jest pyszna!:)
Składniki na smażoną cukinię:
- 1 średnia cukinia
- 1/2 białej rzodkwi
- bułka tarta (ok. 7 łyżek)
- 1 jajko
- sól, pieprz, chili
- olej do smażenia
Cukinię myjemy, kroimy w grube plastry, podobnie postępujemy z rzodkwią.
Jajko roztrzepujemy. Do bułki tartej wsypujemy przyprawy, mieszamy.
Olej rozgrzewamy na patelni.
Plastry cukinii oraz rzodkwi maczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano z dwóch stron na patelni.
4 komentarze
Nie mogę Cię odwiedzać wieczorami bo się głodna robię 😀
Uwielbiam kotleciki tego typu:) Pyszności 🙂
Uwielbiam kotlety z cukinii. Są smaczne i szybko je się robi. Mogłabym je jeść codziennie. Na swoim blogu sprawdziłam ten przepis: http://www.sprawdzamyprzepisy.blogspot.com/2014/07/kotlety-z-cukinii.html
Ooo świetnie:) miło mi bardzo!