Święta

Jajka faszerowane (nadziewane) pieczarkami

18 marca 2013

Dziś na blogu pierwsza propozycja z faszerowanymi jajkami:)
Zaczynamy od pieczarek.
Wyszło pysznie, w sam raz na Święta Wielkiej Nocy!
Chociaż kto potrzebuje świąt, by zjeść coś smacznego?:>

Czym najchętniej nadziewacie jajka?
Ja przygotowałam dla Was jeszcze 3 inne pomysły, ale to za jakiś czas…

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 pieczarki
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypior
  • sól
  • pieprz

Jajka gotujemy na twardo.
Oskubujemy je ze skorupek, przepoławiamy i wyciągamy żółtko.
Musztardę, majonez, jogurt i przyprawy mieszamy razem, dodajemy do nich żółtka i rozdrabniamy wszystko widelcem.
Szczypiorek siekamy drobno, dodajemy do masy.
Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, podsmażamy na patelni, aby wyparowała z nich woda.
Siekamy w kostkę, dodajemy do farszu i łączymy.

Do miejsca, w których było żółtko nakładamy nadzienie. Jajka dekorujemy szczypiorkiem, kawałkiem pieczarki.

Przechowujemy w lodówce.

Przeczytaj również

2 komentarze

  • Reply Inspirowane Smakiem 19 marca 2013 at 05:51

    U mnie w domu się nie nadziewa… Może czas to zmienić. 😉

  • Reply alucha 19 marca 2013 at 07:52

    No właśnie, czemu nadziewane jeść od święta? ;))

  • Zostaw komentarz