Dziś na blogu pierwsza propozycja z faszerowanymi jajkami:)
Zaczynamy od pieczarek.
Wyszło pysznie, w sam raz na Święta Wielkiej Nocy!
Chociaż kto potrzebuje świąt, by zjeść coś smacznego?:>
Czym najchętniej nadziewacie jajka?
Ja przygotowałam dla Was jeszcze 3 inne pomysły, ale to za jakiś czas…
Składniki:
- 3 jajka
- 3 pieczarki
- 1 łyżeczka majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy dijon
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- szczypior
- sól
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo.
Oskubujemy je ze skorupek, przepoławiamy i wyciągamy żółtko.
Musztardę, majonez, jogurt i przyprawy mieszamy razem, dodajemy do nich żółtka i rozdrabniamy wszystko widelcem.
Szczypiorek siekamy drobno, dodajemy do masy.
Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, podsmażamy na patelni, aby wyparowała z nich woda.
Siekamy w kostkę, dodajemy do farszu i łączymy.
Do miejsca, w których było żółtko nakładamy nadzienie. Jajka dekorujemy szczypiorkiem, kawałkiem pieczarki.
Przechowujemy w lodówce.
2 komentarze
U mnie w domu się nie nadziewa… Może czas to zmienić. 😉
No właśnie, czemu nadziewane jeść od święta? ;))