Uwielbiam tak eksperymentować!:)
Robię coś pysznego z niczego.
Te naleśniki powstały z miłości do sałatki caprese- kto jej nie lubi?!
Mamy tu pomidory, mozzarellę, bazylię i… naleśniki!
I to nie byle jakie- bo z dodatkiem pomidorów krojonych Pudliszki.
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1/3 szklanki oleju
- sok z pomidorów krojonych Pudliszki
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- mozzarella 100g
- pomidory krojone Pudliszki 400g (w kartoniku)
- świeża bazylia
Mleko, jajka, mąkę, olej, sok z pomidorów, sól, pieprz mieszamy razem. Dodajemy 2 łyżki pomidorów krojonych- blendujemy ciasto. Odstawiamy na 30 minut, żeby odpoczęło.
Na gorącą patelnię wylewamy miarką ciasto, rozprowadzamy je na patelni kołysząc nią z boku na bok.
Na środek naleśnika nakładamy pomidory krojone, połówki kulek mozzarelli, świeżą bazylię. Naleśnika składamy- zaginając wszystkie boki do środka, tak jak tutaj, KLIK
Każdego naleśnika trzymamy chwilę na patelni, żeby mozzarella zdążyła się roztopić:)
Tak powstałe naleśniki caprese zajadamy na ciepło!:)
Przepis autorski, dodaję do akcji:
7 komentarzy
Świetny pomysł:)
Bardzo mi sie ten pomysl podoba!
…wyglądają obłędnie, a smakują pewnie jeszcze lepiej ;D
Porywam przepis! 🙂
wyśmienite! doskonały pomysł na przepis:)
Świetny pomysł! Koniecznie wypróbuję 🙂
Koniecznie muszę wypróbować naleśniki w takiej wersji 🙂