Obiady

Naleśnik z tofu i awokado

4 lutego 2012

Przyszedł czas na nową wariację naleśnikową.
Padło na awokado, ogórka, serek śmietankowy i wędzone tofu.
Wyszło pysznie!
O dziwo trochę bałam się tofu samego w sobie, że jego smak będzie przytłaczał.
Ale powiem Wam, że bardzo dobrze się z nim współpracuje.

Składniki:

  • Wasze ulubione ciasto naleśnikowe ( u mnie tym razem nie z tofu)
  • 0.5 opakowania wędzonego tofu
  • pół ogórka
  • 1 awokado
  • serek śmietankowy
  • 3 łyżki pesto z suszonych pomidorów (zostało mi po poprzednich naleśnikach)

Naleśniki smażymy tak, jak to było w przypadku przepisu na naleśniki z wędliną sojową (KLIK).
Ogórka kroimy w kostkę, podobnie jak awokado. Tofu natomiast tniemy w cienkie paseczki.. Na naleśnika nakładamy wedle upodobań odpowiednio dużo ogórka, awokado, tofu, serka i pesto.
Podajemy z delikatną sałatką z sosem winegret.

Przeczytaj również

7 komentarzy

  • Reply Sue 4 lutego 2012 at 17:33

    Wyglądają smakowicie. Choć ja nadal wiernie obstaję przy słodkich naleśniczkach. 😉

  • Reply Dusia 4 lutego 2012 at 19:49

    dawno nie jadłam wytrawnych naleśników

  • Reply Lovelykate 4 lutego 2012 at 21:51

    Bardzo lubię wytrawne naleśniki, ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam 🙂

  • Reply co by tu zjeść? 4 lutego 2012 at 22:54

    Ciekawa kompozycja jeszcze takich nie jadłam:)

  • Reply Karolka 5 lutego 2012 at 07:28

    Uuu jakie wytrawne:) wędzone tofuuuuu…mmmm:)

  • Reply ola 5 lutego 2012 at 10:14

    Świetne nadzienie 😀

  • Reply mania179 5 lutego 2012 at 11:20

    Jeszcze nigdy nie jadłam tofu, muszę chyba się skusić :>

  • Zostaw komentarz