Nie macie pojęcia jakie to pyszne!:) Dawno nie było przekąsek na imprezę, a zaraz przecież Sylwester!:) Mam dla Was awokado pysznie nadziane. Z serkiem kozim i serem feta.
Jeśli robicie dużą imprezę to lepiej awokado podzielić na mniejsze części, żeby koszt nie był za wysoki:) Nawet jeśli takie awokado podalibyście w plastrach to i tak byłoby hitem imprezy:)
Składniki:
- 2 awokado
- ser feta 1/2 opakowania (ok. 100g)
- 1 opakowanie serka koziego (ok. 200g)
- 3 łyżki mleka
- 1 opakowanie wędzonego łososia
- szczypior
- płatki chili
Awokado obieramy i przekrawamy na pół usuwając pestkę. Serek kozi łączymy z serem feta, rozcieramy masę razem, dodajemy mleko. Awokado wykładamy łososiem, nakładamy po łyżce masy serowej, doprawiamy płatkami chili i dekorujemy szczypiorkiem. Podajemy na zimno.
5 komentarzy
Takie awokado chętnie zjem na imprezie, ale nie tylko! Na śniadanie idealne 🙂
Było naprawdę pyszne, ja uwielbiam awokado!
bardzo ciekawy pomysł i na pewno go wykorzystam. powiedz tylko,Paula,czy awokado skrapiasz sokiem z cytryny przed podaniem,by nie sczerniało?
Ja osobiście nie skrapiałam, ale faktycznie może to być dobry pomysł:) W końcu do wędzonego łososia też trochę kwasku się przyda!
generalnie ja zawsze skrapiam awokado,bo jak chwilkę poleży na stole,to czernieje. no chyba,że to takie pyszne,że nie poleży,to nie ma co skrapiać ;))))