Krem piernikowy to mój hit grudnia. Czegoś tak pysznego dawno nie jadłam! Proste w przygotowaniu zajmuje zaledwie kilka minut, a efekt końcowy jest oszałamiający 🙂
Ten krem świetnie sprawdzi się w roli jadalnego prezentu- zapakowany w śliczny słoik czy ceramiczne pudełko, obwiązany kolorową tasiemką na pewno przyniesie wiele radości obdarowanemu. Muszę Wam powiedzieć, że oprócz smaku, to zapach jest równie bajeczny! No wyobraźcie sobie- pierniczki, cynamon, co tu może źle pachnieć?
Składniki:
- 200g pierniczków w czekoladzie
- 100g serka mascarpone
- 100ml śmietany kremówki
- cynamon
Pierniczki drobno kruszymy, mieszamy z mascarpone. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do masy. Przyprawiamy dodatkowo cynamonem. Przechowujemy w lodówce.
Jeśli użyjecie pierniczków bez polewy możecie dosłodzić odrobinę krem miodem. 🙂
2 komentarze
woooow nigdy o czymś takim nie słyszalam, ale juz po przeczytaniu składników mam ślinke:)pozdrawiam
jeśli to smakuje tak, jak się domyślam, to może lepiej od razu zrobić ilości hurtowe? 😉