Sałatka z czerwoną fasolą, cukinią, kukurydzą i twarogiem to ostatnio mój ulubiony lunch do pracy. Sałatka jest bardzo kolorowa, smaczna i pożywna. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu i tak naprawdę możecie ją wzbogacać i urozmaicać ciągle:)
Postanowiłam zetrzeć cukinię na tarce- nie obawiajcie się, można ją jeść na surowo. Wystarczy dobrze umyć i odciąć końcówki. Nie podam Wam konkretnych proporcji, bo tak naprawdę od Was zależy czego i ile znajdzie się na Waszym talerzu 🙂
Składniki:
- czerwona fasola
- kukurydza mrożona (ewentualnie z puszki)
- cukinia
- twaróg
- oliwa
- sól, pieprz
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę rozmrażamy. Fasolę odsączamy i płuczemy wodą. Twaróg kruszymy do cukinii, dodajemy pozostałe składniki. Skrapiamy wszystko oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przechowujemy w lodówce.
3 komentarze
bardzo smakowicie! 🙂
super!
Musi być pyszna bo wygląda niesamowicie 😉