Fit/lekkie

Sałatka z czerwoną fasolą

20 października 2014

sałatka z czerwona fasola-2

Sałatka z czerwoną fasolą, cukinią, kukurydzą i twarogiem to ostatnio mój ulubiony lunch do pracy. Sałatka jest bardzo kolorowa, smaczna i pożywna. Jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu i tak naprawdę możecie ją wzbogacać i urozmaicać ciągle:)

Postanowiłam zetrzeć cukinię na tarce- nie obawiajcie się, można ją jeść na surowo. Wystarczy dobrze umyć i odciąć końcówki. Nie podam Wam konkretnych proporcji, bo tak naprawdę od Was zależy czego i ile znajdzie się na Waszym talerzu 🙂

Składniki:

  • czerwona fasola
  • kukurydza mrożona (ewentualnie z puszki)
  • cukinia
  • twaróg
  • oliwa
  • sól, pieprz

Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę rozmrażamy. Fasolę odsączamy i płuczemy wodą. Twaróg kruszymy do cukinii, dodajemy pozostałe składniki. Skrapiamy wszystko oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przechowujemy w lodówce.

sałatka z czerwona fasola

Przeczytaj również

3 komentarze

  • Reply Słodka Ania i Krzepki Radek 20 października 2014 at 13:14

    bardzo smakowicie! 🙂

  • Reply The Spice Shop - Przyprawy BIO 20 października 2014 at 13:14

    super!

  • Reply Ogrodnik 20 października 2014 at 21:14

    Musi być pyszna bo wygląda niesamowicie 😉

  • Zostaw komentarz