Obiady

Placki z cukinią

14 października 2014

placki z cukinia-3Placki z cukinią, czerwoną fasolą i kukurydzą to mój przepis na szybką kolację. Miałam ochotę na coś prostego, szybkiego, a zarazem treściwego. Najchętniej pikantnego, coś co można zjeść z sosem czosnkowym. W lodówce nie miałam zbyt wielkiego wyboru, a nie chciało mi się odmrażać mięsa i spędzać kilku godzin w kuchni. Postawiłam na proste produkty i wyczarowałam naprawdę smaczną kolację:)

Składniki na 10 placków:

  • 1/2 cukinii
  • 200g czerwonej fasoli
  • 150g kukurydzy
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • 100ml mleka
  • olej do smażenia

Cukinię kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę płuczemy. Do warzyw dolewamy mleka, dodajemy jako, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano z dwóch stron.

placki z cukinia

Przeczytaj również

9 komentarzy

  • Reply Łukasz 14 października 2014 at 08:18

    Mmm, muszą być absolutnie pyszne! 🙂

  • Reply Michał 14 października 2014 at 10:18

    Placki z samej cukinii jadłem, ale takich jeszcze nie. Trzeba będzie zrobić 🙂

  • Reply Najlepsze Jedzenie w Giżycku 14 października 2014 at 10:53

    cos ta czerwona fasola mnie nie ten 🙂

    • Reply Smakowity kąsek 14 października 2014 at 11:42

      nie lubisz czerwonej fasoli? ja bardzo ją lubię i dodaję do wielu potraw!

  • Reply * EKSCENTRYCZNY PAROWAR * 14 października 2014 at 11:07

    Biorę i bez sosu! 😀

  • Reply * EKSCENTRYCZNY PAROWAR * 14 października 2014 at 11:07

    Biorę i bez sosu! 😀

  • Reply Teen's Kitchen 14 października 2014 at 11:08

    Mniam! 😀

  • Reply Teen's Kitchen 14 października 2014 at 11:08

    Mniam! 😀

  • Zostaw komentarz