Taki widok ukazał się moim oczom 11 czerwca, kiedy to wraz z innymi blogerami i dziennikarzami wybrałam się na warsztaty grillowe z marką Kikkoman i Tabasco, które poprowadził Grzegorz Łapanowski.
Wraz z Tomkiem z Magicznego Składnika, Joasią z Odczaruj gary oraz z Marcinem z bloga Jaja w kuchni wybrałam drużynę Adama Leszczyńskiego. Byliśmy odpowiedzialni za chłodnik ogórkowy, steki oraz deser z truskawkami w winie. Zabawa była cudowna, mnóstwo pozytywnej energii od ludzi, którzy pasjonują się kuchnią. Bazowaliśmy głównie na zielonym Tabasco, które świetnie pasuje do truskawek- spróbujcie!
Pieczone żółte buraki były dodatkiem do chłodnika, przygotowywał i doprawiał Marcin:)Lekki, wspaniały chłodnik z ogórkami.Tabbouleh z jagnięciną.Pstrąg z palonym masłem <3Kaczka z kolorowymi marchewkamiAntrykot z kurkami, szparagami i salsą z pomidorów
Według mnie najsmaczniej wypadł pstrąg z palonym masłem i purée z kalafiora. Smak był genialny, zaraz potem w pamięci mam truskawki z winem i tabasco oraz steki z salsą pomidorową. Po części warsztatowej miała miejsce kolejna atrakcja: regaty, które ja wraz z Asią, Tomkiem i Marcinem wygraliśmy!:)
Kim jesteśmy? Jesteśmy zwycięzcami!:)
Specjalne podziękowania dla firmy Kikkoman oraz Tabasco.
2 komentarze
fajnie spędziliście czas i widać,że pogoda dopisała. a czy oprócz Adama byli wśród gości inni uczestnicy Top Chefa?
Adam nie był gościem, On współpracuje z Grześkiem:)