Przepisy

Warsztaty kulinarne z marką Kikkoman i Tabasco

21 czerwca 2014

DSC_2730

Taki widok ukazał się moim oczom 11 czerwca, kiedy to wraz z innymi blogerami i dziennikarzami wybrałam się na warsztaty grillowe z marką Kikkoman i Tabasco, które poprowadził Grzegorz Łapanowski.

DSC_2747Wraz z Tomkiem z Magicznego Składnika, Joasią z Odczaruj gary oraz z Marcinem z bloga Jaja w kuchni wybrałam drużynę Adama Leszczyńskiego. Byliśmy odpowiedzialni za chłodnik ogórkowy, steki oraz deser z truskawkami w winie. Zabawa była cudowna, mnóstwo pozytywnej energii od ludzi, którzy pasjonują się kuchnią. Bazowaliśmy głównie na zielonym Tabasco, które świetnie pasuje do truskawek- spróbujcie!

DSC_2742DSC_2759Pieczone żółte buraki były dodatkiem do chłodnika, przygotowywał i doprawiał Marcin:)DSC_2768Lekki, wspaniały chłodnik z ogórkami.DSC_2773Tabbouleh z jagnięciną.DSC_2774Pstrąg z palonym masłem <3DSC_2776Kaczka z kolorowymi marchewkamiDSC_2777Antrykot z kurkami, szparagami i salsą z pomidorów

Według mnie najsmaczniej wypadł pstrąg z palonym masłem i purée z kalafiora. Smak był genialny, zaraz potem w pamięci mam truskawki z winem i tabasco oraz steki z salsą pomidorową. Po części warsztatowej miała miejsce kolejna atrakcja: regaty, które ja wraz z Asią, Tomkiem i Marcinem wygraliśmy!:)

DSC_2805 DSC_279410372040_10203840014581437_5255828790686785673_n Kim jesteśmy? Jesteśmy zwycięzcami!:)

Specjalne podziękowania dla firmy Kikkoman oraz Tabasco.

Przeczytaj również

2 komentarze

  • Reply ola 23 czerwca 2014 at 19:36

    fajnie spędziliście czas i widać,że pogoda dopisała. a czy oprócz Adama byli wśród gości inni uczestnicy Top Chefa?

    • Reply pees 24 czerwca 2014 at 21:35

      Adam nie był gościem, On współpracuje z Grześkiem:)

    Zostaw komentarz