Święta

Pasta jajeczna z curry

20 kwietnia 2014

pasta jajeczna z kolendrą i curryPasta jajeczna z curry i kolendrą- kolejna propozycja pasty, tym razem z dodatkiem przyprawy curry (którą bardzo lubię) i kolendrą.
Wiem, że kolendrę albo się lubi albo kompletnie unika. Ja zawsze należałam do drugiej grupy osób- czyli nie lubiłam jej. Jednak teraz wiem, że nie ma nic lepszego od świeżych listków kolendry- ożywią każde danie/ zupę/przystawkę, a takiej paście są naprawdę zbawienne. Niesamowicie wpływają na kubki smakowe pobudzając je:)

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 1 łyżka świeżej kolendry posiekanej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz

Jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy je widelcem. Dodajemy do nich przyprawę curry, pieprz i posiekaną kolendrę. Ugniatamy razem, dodajemy jogurt naturalny.

pasta jajeczna z kolendrą

Przeczytaj również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz