Pasta jajeczna z serem to najlepsza pasta na świecie:) Jest też bardzo prosta w przygotowaniu, jak to z dodatkami do pieczywa bywa. Koniecznie dodajcie żółtego sera, ja użyłam maasdamera, który bardzo tutaj pasuje- jest delikatny, lekki i ma kremową konsystencję.
To smaczna propozycja dla osób lubiących żółty ser- w przepisie nie ma go dużo, dlatego nie musimy się martwić o kalorie:)
Składniki:
- 3 jajka
- 150 sera żółtego
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- szczypior
- sól,
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy je widelcem. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, siekamy go drobno. Do jajek dodajemy majonez, jogurt oraz sól, pieprz, wszystko razem mieszamy i ugniatamy widelcem. Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty. Przechowujemy w lodówce.
5 komentarzy
Ajjj uwielbiam takie pasty!:)
Ulubione !
Wspaniała jest…polecam….:)
Przepraszam ale pasta jajeczna to dla mnie jedna z najbardziej obrzydliwych i zarazem absurdalnych potraw jaką człowiek wymyślił. Zaraz obok bekonu sojowego. Bez urazy 🙂
no ale co jest w tym obrzydliwego? jesz jajko ugotowane z majonezem? pewnie jesz, więc to jest generalnie to samo tylko z dodatkami i rozdrobnione, nic więcej, nie wiem co w tym absurdalnego! kompletnie nie udane porównanie z bekonem sojowym… 😉