Warsztaty, na które zaproszenie dostałam od firmy Kikkoman i Tabasco były pierwszym spotkaniem w tym roku z wiosennym menu:) Grzegorz Łapanowski, który prowadził owe spotkanie był jak zwykłe niezastąpiony:) Po historii sosu sojowego i innych produktów marki Kikkoman oraz Tabasco trzeba było teorię przekuć w praktykę więc zaczęliśmy gotować. Wszyscy blogerzy mogli podzielić się na grupy według tego, co trzeba było przygotować. Ja w towarzystwie Bernadety, Magdy i Doroty przygotowałam chrupiące warzywa i sałaty z dressingiem z Tabasco oraz silky tofu z orzechami i sezamem.
Jak możecie zobaczyć po mojej minie- blanszowanie brukselki i jarmużu wymaga ogromnej koncentracji:) Ważne jest, aby warzywa były chrupkie i nie straciły koloru!
Inne grupy przygotowały np. tatar z pieczonych buraków, który był pyszny, sałatę rzymską z boczkiem oraz z sosem z sera pleśniowego (ona skradła mi serce) oraz, moi dwaj faworyci- pęczak z grzybami sosem Kikkoman i w roli deseru: karmel z sosem Kikkoman i orzechami podany z kruchym ciastem i owocami granatu.
Całe warsztaty przebiegały w cudownej atmosferze, przy której nie sposób się dobrze nie bawić!
Za zaproszenie dziękuję firmie Kikkoman oraz Tabasco:)
3 komentarze
Super wyglądasz w tej fryzurce 😀
Mam nadzieję, że się niedługo spotkamy na jakichś warsztatach czy z innej okazji 😉
Dzięki:) Ja mogę wpaść kiedyś na kawę, ale to jakoś po sesji bardziej…. 🙂
Uwielbiam sosy Kikkomana, świetna sprawa!