Naleśniki z pieczarkami, szynką i serem. Pyszny i prosty posiłek dla zapracowanych czytelników Smakowitego kąska;)
Na pewno macie czasami takie dni, że usmażycie za dużo naleśników i zostają one na kolejny dzień- przychodzę Wam z pomocą i pokazuję świetną alternatywę dla zapiekanek, pizzy itp.
Równie dobrze możecie tutaj dodać paprykę, kukurydzę i inne składniki.
Naleśniki podajemy z dipem koperkowym lub czosnkowym🙂
Składniki na 4 naleśniki z farszem:
- naleśniki
- 150g sera żółtego
- 4 duże plastry szynki
- 6 suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
- 300g pieczarek
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka oleju
sól,pieprz
Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę siekamy, podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki. Dusimy do momentu aż wyparuje z nich woda. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naleśnika podgrzewamy na patelni, posypujemy serem, układamy kawałki szynki i podsmażone pieczarki z cebulą. Dodajemy także pokrojone suszone pomidory. Naleśnika składamy na patelni na pół, następnie po chwili na kolejną połówkę. Podajemy na ciepło, gdy ser będzie roztopiony.
1 komentarz
Super talerz!