Gdzie zjeść?

Live cooking w hotelu Konstancja

17 marca 2014

1966141_589910477750503_1688521226_oLive cooking w hotelu Konstancja.

W ostatnim czasie miałam przyjemność spędzić wieczór z innymi blogerami w restauracji La Gavroche w Hotelu Konstancja.

Zaproszenie na to wydarzenie dostało także kilku innych blogerów, którzy mieli okazję zabrać swoje osoby towarzyszące. Jak się później okazało tylko ja z tej możliwości skorzystałam zabierając K.

Pierwszy raz brałam udział w takim spotkaniu- niby to warsztaty niby wspólne gotowanie, taki mix:) Charyzmatyczny i przemiły szef kuchni Kamil Skowroński pierwszy rozpoczął przygotowania, abyśmy później mogli uniknąć większych problemów z przyrządzeniem potraw.

A główną rolę tego wieczoru grał: Beef Wellington- stek z polędwicy wołowej z pastą z pieczarek z bazylią, owinięty plastrami boczku i zapieczony w cieście francuskim. Podany z purée ziemniaczano-chrzanowym oraz sosem gravy ( z rozmarynem, winem czerwonym i szalotką). W trakcie spotkania dbano o nas bardzo i pojono nas winem/ drinkami bezalkoholowymi. Kolacja została zwieńczona pysznym deserem, którego składnik odgadłam po spróbowaniu. Był to bread & butter pudding podany z lodami. konstancja-6 konstancja-5konstancja-7 konstancja-4 konstancja-2 konstancjaNasze stanowiska były odpowiednio przygotowane, ja i K. rozdzieliliśmy się, aby i On mógł spróbować swoich sił w przyrządzaniu polędwicy.

Niestety przy całym ferworze kulinarnych działań nie pstrykałam dużo zdjęć więc musicie uwierzyć mi na słowo, że wszystko wyszło absolutnie pyszne, a K. dostał pochwałę za najlepszy sos:)

Zachęcam Was do śledzenia profilu Restauracji Konstancja na facebooku (KLIK) bowiem można tam wygrać zaproszenia na live cooking. Ja za swoje serdecznie dziękuję:)

Przeczytaj również

2 komentarze

  • Reply moja pasja smaku 17 marca 2014 at 18:08

    Cudowny wieczór <3

  • Reply Kamil Skowroński 18 marca 2014 at 09:20

    Super. Cieszę się, że się podobało. Zapraszam wszystkich do Naszej restauracji – Le Gavroche 🙂 Pozdrawiam, Kamil Skowroński.

  • Zostaw komentarz