Te serniczki były przepyszne:)
Na mega kruchym spodzie, z białą czekoladą i musem truskawkowym.
Pamiętacie na niego przepis?:)
KLIK
Truskawki jeszcze widzę na targu, więc spokojnie możecie kupić
i podać z tymi mini serniczkami.
Jak wiecie, uwielbiam serniki, obojętnie z czym, czy ze spodem czy bez.
Każde podbijają moje serce, ale taka wersja ich podania
jest bardziej urocza;)
Nie można im tego zaprzeczyć.
Proporcje na 12 mini serniczków.
Składniki na spód:
- 140g ciasteczek owsianych
- 60g masła
Ciasteczka owsiane kruszymy na piasek, mieszamy z roztopionym masłem. Foremki do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno wysypujemy ciasteczka, dociskamy je.
Składniki na masę serową:
- 500g serka twarogowego 0%
- 125g ricotty
- 4 kostki mlecznej czekolady
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżeczki miodu wielokwiatowego
Serek twarogowy, ricottę, jajka, miód i mąkę miksujemy razem. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy ostygnie dodajemy ją do reszty masy.
Masę twarogową wykładamy na spód z ciasteczek. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach.
Studzimy w piekarniku, przechowujemy w lodówce.
Przed podaniem polewamy musem truskawkowym.
6 komentarzy
urocze i słodkie 🙂 i na pewno nieziemsko smaczne!
Oj tak! Już te serniczki robiłam i smakują nieziemsko.
Cudowne 🙂
O nie. Dość słodyczy… ale skuszę się na jeszcze troszkę 🙂
Na prawde dobra robota.
Pozdrawiam!
Piotr
http://www.marketing-invest.blogspot.com
Słodkie maleństwa:)
skradasz mi serce tymi pysznościami:)