Przekąski i przystawki

Bagietka nadziana szparagami

19 czerwca 2013
Pyszna i prosta propozycja na lunch, podwieczorek czy każdą inną porę dnia:)
Sezon na szparagi trwa i próbuję ich w wielu wariacjach:)
Dziś jest to bagietka nadziana szparagami i żółtym serem.
Pychota!
 
Składniki:
  • 1/2 bagietki
  • 6 szparagów
  • 100g sera żółtego
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła
W bagietce wydrążamy dziurkę. Szparagi blanszujemy, kroimy na małe kawałki. Ser trzemy na tarce i grubych oczkach, mieszamy go z masłem i śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Farsz nakładamy do bagietki, upychając go dokładnie. Na sam koniec nakładamy wyjęty wcześniej środek bagietki:)
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby masa zastygła.
Bagietkę kroimy w pajdy i zjadamy:)

Przeczytaj również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz