Bardzo lubię kanapki- lubię je tworzyć i świetnie się przy tym bawić:)
Eksperymentuję ze smakami i później zjadamy coś pysznego:)
Ta kanapka jest wyjątkowo sycąca-
zawiera podsmażonego kurczaka i mnóstwo warzyw.
Pychota!:)
W sam raz, jeśli nie macie pomysłu na lunch czy kolację.
Składniki na 2 bułki:
- 4 plastry cukini
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka (przyprawy: pieprz, sól, ostra i słodka papryka)
- pęczek szczawiu
- pomidorki koktajlowe
- kilka sztuk zielonych szparagów
- serek kremowy, śmietankowy
Cukinię podsmażamy na grillowej patelni. Szparagi wrzucamy do wrzątku na 2 minuty, następnie przelewamy je lodowatą wodą.
Pierś z kurczaka przyprawiamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której była cukinia.
Szczaw myjemy i osuszamy.
Pomidorki kroimy na pół.
Bułki smarujemy z dwóch stron serkiem, układamy na nich szczaw, który pełni funkcję sałaty, cukinię, kurczaka oraz pomidorki i szparagi.
3 komentarze
świetne, pożywne i zdrowe kanapki 😉 kuszące !
Takie kanapki wyglądają zazwyczaj tak, że szkoda mi ich jeść:)
ojej, ojej! jakie wspaniałe.
aż szkoda ich zjadać. ale pełne zdrowia.. a, dla zdrowia wszystko!