Obiady

Pierś z kurczaka z serem (przepis na szybki i tani obiad)

4 stycznia 2013
tani szybki obiad

Nie ma to jak proste przepisy,
które zapewnią nam szybki i tani obiad:)
Pierś z kurczaka z serem to propozycja dla każdego,
ja ją uwielbiam:)
Zajadam z ogórkami konserwowymi czy papryką i obiad z głowy:)

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie serka śmietankowego (ja używam hochland, podłużny, ale myślę, że np. trójkącik light śmietankowy też byłby super)
  • pieprz, chili- do smaku

Podwójną pierś z kurczaka rozdzielamy, nacinamy ją wzdłuż długości, i wewnątrz po bokach. Uważajmy, żeby nie przekroić piersi z kurczaka do końca.
Do wnętrza wkładamy kawałki serka (jak najwięcej się da), upychamy je i pierś spinamy wykałaczką albo możemy zszyć tak, jak zrazy.
Pierś obsypujemy pieprzem i chili- jeśli lubimy, i zapiekamy w piekarniku, ok. 25 minut  temp. 180 stopni, do momentu, aż pierś i ser się zarumieni.
Piersi z kurczaka z serem możemy upiec w brytfance i na jej dno wylać 0.5 szklanki wody.

tani obiad

Przeczytaj również

17 komentarzy

  • Reply MartynCia ^^ 4 stycznia 2013 at 14:35

    pyszności 😉 uwielbiam tak przygotowanego kurczaka 😉

  • Reply agatalelas 4 stycznia 2013 at 14:49

    Mmmm…. przepyszne! Szkoda, że na dziś mam już obiad, za to jutro… kurczak z serem! 🙂

  • Reply Praliné 4 stycznia 2013 at 14:50

    smacznie i bardzo estetycznie 🙂

  • Reply kasiekw 4 stycznia 2013 at 15:44

    fajny przepis na pewno wypróbuję, ale mam pytanko soli nie uzywamy???

    • Reply pees 4 stycznia 2013 at 15:50

      no właśnie nie, bo serek jest słonawy:) ale oczywiście jak kto lubi!

    • Reply kasiekw 4 stycznia 2013 at 16:08

      no to ja nie uzyję i zobaczę jak wyjdzie, dzięki za szybką odp

  • Reply whiness 4 stycznia 2013 at 15:49

    Ależ to pysznie wygląda 🙂 Pozornie proste danie, a jaki smak…

  • Reply Nemi 4 stycznia 2013 at 20:44

    Dużo,dużo sera!!!

  • Reply Karmel-itka. 4 stycznia 2013 at 21:18

    o, podoba mi się!

  • Reply Crispy Biscuits 4 stycznia 2013 at 21:45

    Faktycznie prosty przepis 🙂 Właśnie diabeł tkwi w prostocie 🙂 Kiedyś wypróbuję, na pewno 🙂

  • Reply ola 6 stycznia 2013 at 12:14

    nie wyschnie za bardzo w piekarniku?

    • Reply pees 6 stycznia 2013 at 12:19

      ser je w środku nasącza, a od spodu woda- jak dla mnie były okej:)

  • Reply Anna A 16 stycznia 2013 at 13:47

    uwielbiam dania z piersi,robisz śliczne fotki

  • Reply Anonymous 4 lutego 2013 at 13:51

    Chodzi o serek topiony, tak?

    • Reply pees 4 lutego 2013 at 14:52

      tak, tak serek topiony::)

  • Reply Anonymous 4 lutego 2013 at 20:19

    Muszę to zrobić ależ pięknie i apetycznie wygląda 🙂

  • Reply Anonymous 25 lutego 2013 at 04:24

    koniecznie zrobie je na imprezke

  • Zostaw komentarz