Nie ma to jak proste przepisy,
które zapewnią nam szybki i tani obiad:)
Pierś z kurczaka z serem to propozycja dla każdego,
ja ją uwielbiam:)
Zajadam z ogórkami konserwowymi czy papryką i obiad z głowy:)
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 opakowanie serka śmietankowego (ja używam hochland, podłużny, ale myślę, że np. trójkącik light śmietankowy też byłby super)
- pieprz, chili- do smaku
Podwójną pierś z kurczaka rozdzielamy, nacinamy ją wzdłuż długości, i wewnątrz po bokach. Uważajmy, żeby nie przekroić piersi z kurczaka do końca.
Do wnętrza wkładamy kawałki serka (jak najwięcej się da), upychamy je i pierś spinamy wykałaczką albo możemy zszyć tak, jak zrazy.
Pierś obsypujemy pieprzem i chili- jeśli lubimy, i zapiekamy w piekarniku, ok. 25 minut temp. 180 stopni, do momentu, aż pierś i ser się zarumieni.
Piersi z kurczaka z serem możemy upiec w brytfance i na jej dno wylać 0.5 szklanki wody.
17 komentarzy
pyszności 😉 uwielbiam tak przygotowanego kurczaka 😉
Mmmm…. przepyszne! Szkoda, że na dziś mam już obiad, za to jutro… kurczak z serem! 🙂
smacznie i bardzo estetycznie 🙂
fajny przepis na pewno wypróbuję, ale mam pytanko soli nie uzywamy???
no właśnie nie, bo serek jest słonawy:) ale oczywiście jak kto lubi!
no to ja nie uzyję i zobaczę jak wyjdzie, dzięki za szybką odp
Ależ to pysznie wygląda 🙂 Pozornie proste danie, a jaki smak…
Dużo,dużo sera!!!
o, podoba mi się!
Faktycznie prosty przepis 🙂 Właśnie diabeł tkwi w prostocie 🙂 Kiedyś wypróbuję, na pewno 🙂
nie wyschnie za bardzo w piekarniku?
ser je w środku nasącza, a od spodu woda- jak dla mnie były okej:)
uwielbiam dania z piersi,robisz śliczne fotki
Chodzi o serek topiony, tak?
tak, tak serek topiony::)
Muszę to zrobić ależ pięknie i apetycznie wygląda 🙂
koniecznie zrobie je na imprezke