Inne/Konkursy

Chcesz silikonowe foremki do muffinek?:)

12 grudnia 2012

Pomysł na… deser WINIARY Tiramisu, Panna Cotta, Cream Carmel.

Znacie te pozycje ze sklepowych półek?
Jeśli nie mieliście okazji ich spróbować to zapraszam do szybkiego konkursu:)

Zostawcie w komentarzu pod tym wpisem odpowiedź na pytanie:
Jak panna cotta to jaka?
Chodzi mi tu o dodatki, o Wasz ulubiony smak.

Mam do rozdania 3 zestawy deserów Panna Cotta, Tiramisu, Cream Carmel– oraz zestaw 4 foremek na muffinki marki Wilton

1 komentarz nagrodzę zestawem deserów oraz foremkami- prawdopodobnie też wypróbuję zaproponowany smak panna cotty, a 2 pozostałe to będą osoby, które jako pierwsze i ostatnie zostawią tu swój komentarz, one wygrają zestawy deserów.

Macie czas do piątku, do godz. 15 (nie zapomnijcie zostawić swojego adresu e-mail.

Ja zrobiłam Pomysł na Panna Cotta z sosem truskawkowym, najbardziej nam smakuje:)

wz (wpis zamawiany)

Aktualizacja 14.12.2012

Osoby, które wygrywają zestawy Deserów Winiary to:
Magda, która jako pierwsza zostawiła komentarz oraz favtrav, która skomentowała wpis jako ostatnia.
A foremki do muffinek i zestaw deserów wygrywa
Elexis:
Mnie się marzy mocno miętowa panna cotta z sosem czekoladowym. Uwielbiam połączenie mięty z czekoladą, jestem pewna, że śmietankowa rozkosz wzbogacona wyrazistą, miętową nutą i polana właśnie czekoladą będzie po prostu cudowna:)

Przeczytaj również

44 komentarze

  • Reply Magda 12 grudnia 2012 at 13:47

    Waniliowa panna cotta z sosem malinowym to jest to co uwielbiam 🙂

  • Reply Sylwia 12 grudnia 2012 at 13:49

    Orzechowa panna cotta. Mielony orzech macadamia, wierzch polany karmelem, całość posypana wiórkami kokosowymi. Świetne połączenie wyraźnego smaku orzechów i do tego gęstość samego deseru… Mmmm! Niebo w gębie! 😉

  • Reply klementynka 12 grudnia 2012 at 13:56

    oczywiście piernikowa ( z likierem piernikowym) polana sosem karmelowym:)

    lena.fulat@gmail.com

  • Reply Dzikowiec 12 grudnia 2012 at 13:59

    Od dłuższego czasu chodzi za mną panna cotta piernikowa. Myślę, że idealnie wpisałaby się w klimat nadchodzących Świąt 🙂 A jeśli jeszcze dałoby radę ją zrobić w foremkach o kształcie choinek i brzegi wypełnić zieloną galaretką… Mmm, byłoby pięknie 🙂

    marikac1@wp.pl

  • Reply Angelika 12 grudnia 2012 at 14:07

    Panna cotta z sosem z świeżo zerwanych jeżyn. Ma fajny słodko-kwaśny smak

    aannggeellaa89@gmail.com

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 14:10

    Kawowa panna cotta z sosem czekoladowym 🙂 monisia140@wp.pl

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 14:18

    W tym okresie to koniecznie panna cotta świąteczna, idealnie dopasowana do kubka gorącej czekolady z piankami. Używam do niej laski wanilii, dwóch łyżeczek cynamonu, cukru trzcinowego, świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy i skórki z cytryny. Gorąco polecam!

    the_good_fairy@onet.pl

  • Reply Patrycja D 12 grudnia 2012 at 14:32

    Panna cotta cytrynowa z jagodami. Przypomni o lecie ;)pati-922@wp.pl

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 14:39

    panna cotta rodzynki w spirytusie i starta czekolada na wierzch pycha beata butika@o2.pl

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 14:44

    zimna panna cotta polana gorącym sosem czekoladowym… i do tego mus z malinami… pyszne! niebo w gębie!
    malwina grudzień
    malwag@poczta.onet.pl

  • Reply lofina 12 grudnia 2012 at 14:49

    Waniliowa panna cotta z sosem żurawinowym
    lofina@wp.pl

  • Reply Unknown 12 grudnia 2012 at 15:03

    cynamon i domowa konfitura różana to zupełnie wyjątkowe połączenie;) bouillabaisse@gazeta.pl

  • Reply Lidka Ka 12 grudnia 2012 at 15:48

    Panna cotta z sosem śliwkowym… suszone śliwki i ciepłe powidła! Mhmm 🙂

    smakinatalerzu@gmail.com

  • Reply Ona 12 grudnia 2012 at 15:52

    Zdecydowanie waniliowo-malinowa – idealna na każdą porę roku. Dla dorosłych w wersji z likierem malinowym:)
    misiulec @ gmail.com

  • Reply paluina 12 grudnia 2012 at 16:02

    jeżynkowa panna cotta to najlepszy deser na świecie 😀
    paluina93@o2.pl

  • Reply Aneta Wojciechowska 12 grudnia 2012 at 16:15

    waniliowa panna cotta z galaretką z…grzanego wina 🙂

    aneecia94@vp.pl

  • Reply AniaM 12 grudnia 2012 at 17:09

    wiśniowa panna cotta z sosem karmelowym, moje@kobiecemysli.pl

  • Reply Kasia 12 grudnia 2012 at 17:11

    Panna cotta o smaku capuccino. Uwielbiam 🙂
    kasia_b10@interia.eu

  • Reply Wojciech Szczepaniak 12 grudnia 2012 at 17:20

    Według mnie najlepsza i najsmaczniejsza jest Granatowa Panna Cotta z sosem z winno-śmietankowo-granatowym 😀 Najsmaczniejsze ! 😀 / szczepanhp@onet.pl 🙂

  • Reply Nemi 12 grudnia 2012 at 17:25

    Z cząstkami pomarańczy:) nemihabibi@gmail.com

  • Reply Małgorzata sz. 12 grudnia 2012 at 18:14

    Najsmaczniejsza jest panna cotta cytrynowa, otarta skórka z cytryny,wyciśnięty sok wraz z miąższem a jaki pyszny jest biszkopt przełożony takim kremem i polany na wierzchu galaretką cytrynową. Taki torcik zrobił furorę na moich urodzinach 🙂
    margolcia100@onet.eu

  • Reply Elexis 12 grudnia 2012 at 18:25

    Mnie się marzy mocno miętowa panna cotta z sosem czekoladowym. Uwielbiam połączenie mięty z czekoladą, jestem pewna, że śmietankowa rozkosz wzbogacona wyrazistą, miętową nutą i polana właśnie czekoladą będzie po prostu cudowna:) olciuwa@wp.pl

  • Reply Babe czka 12 grudnia 2012 at 19:01

    ulubiona panna cotta to z ziarenkami z laski wanilii. A jako dodatek: truskawki z cukrem, octem balsamicznym i… odrobiną czarnego pieprzu. Dopóki nie spróbujecie, to nie uwierzycie jakie to pyszne – tak jak ja nie chciałam wierzyć;)
    babeczka.blog@wp.pl

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 20:22

    a ja tam bym tę pannę takim dobrym sosikiem z czarnej porzeczki polała, a co niech ta nutka kwasku porzeczki przełamie tę jedwabiście gładką słodycz….
    gosiak@o2.pl

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 20:42

    Jak panna cotta, no właśnie waniliowa z aksamitnym kleksem sosu jagodowego. Piękny kontrast zaraz zachęci do degustacji, a i oko pocieszy i smak również.
    marysiag53@wp.pl

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 20:52

    Banan+czekolada to moje najukochańsze połączenie! Banalne, ale jakie pyszne! Dlatego też chętnie zjadłabym mega bananową panna cotte z super gęstym sosem czekoladowym 😉

    katolszowiak@gmail.com

  • Reply Inspirowane Smakiem 12 grudnia 2012 at 21:15

    Jako, że ostatnio jestem zafascynowana granatem, moją propozycją jest panna cotta z sosem z granatów, a żeby było troszkę procentowo, sos ten miałby dodatek białego wina. W małym rondelku doprowadzamy 1/4 szklanki białego wina do wrzenia, gotujemy kilka minut, następnie dodajemy 1/4 wyciśniętego soku z granatów (ja granaty ubijam w misce, aż puszczą sok i odcedzam przez sitko) i trochę miodu i cytryny, zagotowujemy, powinno się lekko zagęścić. I mamy sos do panna cotty. 🙂

    inspirowanesmakiem@gmail.com

  • Reply Anonymous 12 grudnia 2012 at 21:16

    panacota z drobno pokrojonym kiwi polana sosem waniliowym i mleczno biała czekolada posypana:)) mniam….
    mona255@wp.pl

  • Reply Ewelina Kowalska 12 grudnia 2012 at 23:06

    PANNA COTTA Z ZIELONĄ HERBATĄ I SOSEM Z GRANATU 🙂

  • Reply Zuza 13 grudnia 2012 at 08:46

    Piernikowa z sosem czekoladowym! <3

    pozdrawiam 🙂
    Zuza
    zlapinska@o2.pl

  • Reply Anonymous 13 grudnia 2012 at 08:57

    cytrynowa z piernikowym sosem:) najlepsza! mienko@gmail.com -Paweł

  • Reply Anonymous 13 grudnia 2012 at 09:28

    Dla mnie za to najlepsza panna cotta jaką kiedykolwiek jadłam jest ta według Twojego przepisu..panna cotta z owocem który uwielbiam, czyli z kiwi:)

    nataliadz@onet.eu

  • Reply lidien 13 grudnia 2012 at 10:01

    panna cotta w mojej propozycji dla Ciebie: każdy, czy mały czy duży, uwielbia czekoladę… łącząc wszyastkie wpomnienia i smaki moja panna cotta byłaby o smaku waniliowym z dodatkiem prawdziwej wanilii (uwielbiam te zarenka w deserach), z kazdyzowanymi owocami i wiśniami w likierze (wersja dla dorosłych),a to oblane pyszną, ciepłą czekoladą jaką serwują w pijalni czekolady…. byłby to deser sycący, który byłby długo zapamiętany przez podniebienia wszystkich domowników 🙂

    pozdrawiam
    Lidia
    lidien@vp.pl

  • Reply disasterinthekitchen 13 grudnia 2012 at 10:27

    Panna cotta waniliowa! A polewy – malinowa plus świeże maliny-pychota (warto czekać na sezon!), truskawkowa, z granatem lub też tofii z drobno posiekaną lub starta gorzka czekoladą.
    Każdego dnia coś innego;) Szkoda rezygnować z malinowej dla truskawkowej, czy z truskawkowej dla tej z granatem, ale podstawą jest nuta wanilii!
    Polecam spróbować każdej:)

    mój e-mail: disasterinthekitchen@gmail.com

  • Reply Iwona 13 grudnia 2012 at 15:15

    Panna cotta? Z białą czekoladą i polewą jagodową lub z czarnej porzeczki, polewa idealnie kontrastuje ze słodkim deserem.

    wiszkon@gmail.com

  • Reply Olga 13 grudnia 2012 at 15:20

    Czekoladowa panna cota z sosem z likieru baileys i kawy. Niebiański smak! o.malanowska@gmail.com

  • Reply piotrwojtkowski@vp.pl 14 grudnia 2012 at 11:07

    Moja żona zawsze przygotowuje ten deser specjalnie dla mnie w podstawowej wersji, czyli o smaku waniliowym z polewą owocową. I taka wersja, najprostsza, najlepiej mi smakuje 🙂

    piotrwojtkowski@vp.pl

  • Reply Aneta76 14 grudnia 2012 at 13:51

    Najlepsza panna cotta to panna cotta z prawdziwą wanilią, polana sosem karmelowym, posypana posiekaną gorzką czekoladą i prażonymi migdałami, podana z domowymi wiśniami ze słoika

  • Reply Aneta76 14 grudnia 2012 at 13:55

    mój e-mail: aneta.majchrzak@wp.pl

  • Reply favtrav 14 grudnia 2012 at 13:58

    Najlepsza jest jak dla mnie z sosem ze świeżych malin. Jednak kolejnego lata postanowiłam sobie, że zrobię sos ze świeżych czerwonych porzeczek w połączeniu z lekką nutką mięty.

    favtravblog@gmail.com

  • Reply Elexis 14 grudnia 2012 at 19:55

    Dziękuję:)) Bardzo się cieszę:))

  • Zostaw komentarz