Obiady

Kotlety rybne mielone

12 października 2012
Daję Wam pomysł na kolejny rybny obiad.
Jako że wczoraj był piątek zjedliśmy takie oto kotleciki rybne.
Są pyszne i można w nich przemycić parę warzyw…,
a to szczególnie ważne, jeśli macie w domu małą pociechę… 😉
 
Składniki:
  • 1/2kg filetów dorsza (można użyć też ryby mrożonej np. mintaja)
  • 2 jajka
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do zagęszczenia (ok. 1/2szklanki)
  • olej do smażenia
Filety rybne mielimy, dodajemy do nich włoszczyznę i cebulę. Do takiej mieszanki wbijamy 2 jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem (ew. przyprawą do ryb). Dodajemy bułkę tartą, z masy formujemy kotleciki i smażymy je na patelni do zrumienienia.
Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką:)
 

Przeczytaj również

6 komentarzy

  • Reply matylda 12 października 2012 at 22:24

    pyszne kotelty. kojarzą mi się z dzieciństwem. 🙂

  • Reply Karmel-itka. 13 października 2012 at 01:38

    świetne ;]

  • Reply Dota|oneginetatopa 13 października 2012 at 07:07

    ja bym z morozonej nie robila….

  • Reply Lovelykate 13 października 2012 at 11:43

    Nigdy nie jadłam kotletów rybnych 🙂 U nas najczęściej ryba jest w czystej postaci. Ale wyglądają kusząco 🙂

  • Reply Asia 14 października 2012 at 16:20

    Dokładnie – smak dzieciństwa i wakacji na działce! Jej, takich pysznych wspomnień potrzebowałam tego jesiennego dnia. 🙂

  • Reply Paulina 25 października 2012 at 23:02

    U mnie dzisiaj były, ale z koperkiem 🙂

  • Zostaw komentarz