Przekąski i przystawki

Ciabatta z kurkami

27 sierpnia 2012

Pyszna buła!:)
Widzicie zawartość?
Mamy sałatę, fetę, suszone pomidory i mnóstwo kurek:)
A ciabatta oczywiście podpieczona na grillu!

Moje ciabatty nigdy nie wychodzą takie, 
jakie powinny być, więc posiłkuję się tymi 
kupionymi w pewnej piekarni…
Jeśli Wy macie sprawdzony przepis na ciabattę
to zróbcie ją sami.

Składniki na farsz do dwóch ciabatt: 

  • 200g kurek
  • 6 plasterków suszonych pomidorów
  • 4 liście sałaty
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy
  • 100g sera feta

Kurki podsmażamy na oliwie z pokrojoną w piórka cebulą. Ciabatty kroimy na pół i grillujemy z obu stron (wewnętrzną stronę możemy posmarować odrobiną masła- będzie miękka i chrupiąca).
Na gotową, podgrzaną bułkę nakładamy umyte i osuszone liście sałaty, na wierzch kładziemy kurki, suszone pomidory i kruszymy ser feta.
Podajemy na ciepło.

Przeczytaj również

7 komentarzy

  • Reply Anka - Weganka 27 sierpnia 2012 at 22:36

    Te kurki to bardzo ciekawy dodatek.

  • Reply Inka 28 sierpnia 2012 at 05:09

    Bardzo przyjemna bułeczka, a jeszcze ciekawszy jest jej środek… Te kurki prezentują się obłędnie!

  • Reply CornerWithRecipes 28 sierpnia 2012 at 06:56

    Pyszności! szkoda, że nie mogę znaleźć kurek u mnie na ryneczku…

  • Reply sisterskitchen 28 sierpnia 2012 at 07:27

    Mi nie wyszedł jeszcze (tak, jak powinien) żaden chleb… ale bułek jeszcze nigdy sama nie robiłam, mam jeden przepis do wypróbowania, a jeśli chodzi o zawartość Twojej to prezentuje się bardzo apetycznie 😉

  • Reply Kamciss 28 sierpnia 2012 at 12:57

    Nieważne że kupiona, z takimi dodatkami musiała być pyszna 🙂

  • Reply Karmel-itka. 28 sierpnia 2012 at 13:53

    dla mnie bomba!
    można by się skusić o jej przygotowanie ;]

  • Reply ralpheek 28 sierpnia 2012 at 15:41

    a ja zastanawiam się co zrobić z kurkami zakupionymi dzisiaj, a tu taka inspiracja …
    pozdrawiam 🙂

  • Zostaw komentarz