Kochani,
tak się składa, że ograniczam to i owo,
przykładam większą wagę do tego ile i kiedy…
Stąd przepis od Agaty, na frittatę!
Pozmieniałam trochę składniki,
a i tak wyszła genialna.
Przepis ma to do siebie,
że można go dowolnie modyfikować
uważając tylko na ich kaloryczność!:)
Składniki na 2 porcje (duża forma):
- 150g chudego twarogu
- 2 jajka + 2 białka
- 1/2 cukini
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1/2 papryki
- 4 pieczarki
- chili w proszku
- sól, pieprz do smaku
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy jajka i białko, mieszamy. Resztę składników kroimy w kostkę (cebulę drobno) i mieszamy z masą, doprawiamy do smaku.
Formę do tarty wykładamy papierem do pieczenia, nalewamy masę i zapiekamy w piekarniku ok. 30minut w 180stopniach.
Uwaga: Koniecznie sparzcie skórkę pomidora i papryki!:) Ja się bardzo męczyłam!
8 komentarzy
Ja się ciągle przymierzam do frittaty…Twoja kusi! Jest cudna 🙂
Frittata tak mi posmakowała, że koniecznie muszę wypróbować Twoją wersję, bo wygląda świetnie 🙂
Lekkie dania wskazane przy takiej pogodzie! 🙂
piękna i kolorowa!
ciekawie:)
Ostatnio polubiłam frittatę, a ta Twoja tak apetycznie wygląda!
stawiam się na degustację!
proszę o adres! 🙂
Pyszności:) chętnie wypróbuję, ale ostatnie 2 dni obfitowały w jaja więc teraz muszę przystopować:)