Obiady

Czarny bez w cieście naleśnikowym

14 czerwca 2012

Czarny bez- w zeszłym roku robiłam z niego konfiturę- idealna do mięs!
W tym roku nazrywałam kwiatów czarnego bzu i je usmażyłam!

Smak jest zupełnie inny, nie umiem go Wam opisać, 
ale naprawdę powinniście spróbować!
 
Już za jakiś czas podam Wam przepis na konfiturę, naprawdę warto!
Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • 5-10 baldachimów kwiatów czarnego bzu
  • masło do smażenia

Wszystkie składniki oprócz cukru pudru oraz bzu zmiksować, na patelni rozgrzać masło, baldachimy maczamy w cieście i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z dwóch stron na rumiany kolor.
Posypujemy cukrem pudrem, możemy podać z konfiturą  z czarnego bzu.
Smacznego!:)

Przeczytaj również

10 komentarzy

  • Reply głodomorek 14 czerwca 2012 at 22:15

    ale wygląda wspaniale ten zestaw, i ta zielona łodyżka w cieście, mniam!

  • Reply Kamila 15 czerwca 2012 at 06:45

    Pysznie, u mnie też dzisiaj 🙂

  • Reply Karol 15 czerwca 2012 at 11:09

    http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html

    Serdecznie zapraszamy na casting do nowego programu tvn MasterChef !

  • Reply pleasureofcooking 15 czerwca 2012 at 12:37

    Wspaniale to wygląda, a na pewno idealnie smakuje! 🙂
    W takim razie czekam na przepis na konfiturę! 😀

  • Reply slyvvia 15 czerwca 2012 at 21:03

    Nigdy takiego nie jadłam. Prezentuje się bardzo apetycznie 😀

  • Reply Lovelykate 16 czerwca 2012 at 19:13

    Ja też nigdy nie jadłam czegoś takiego. Wygląda baardzo ciekawie 🙂

  • Reply Aleksandra 17 czerwca 2012 at 07:20

    na pewno warte wypróbowania, ta konfitura idealnie pasuje do takiego dania i slicznie wygląda na talerzu 🙂

  • Reply Russkaya 17 czerwca 2012 at 17:24

    Da się to zjeść?? Ej, ufam Ci. Idę jutro po te kwiaty.

  • Reply Aurora 19 czerwca 2012 at 05:57

    Boskie 😀

  • Reply Bernadeta 19 czerwca 2012 at 16:41

    a ja nigdy takich wynalazków nie jadłam 🙁

  • Zostaw komentarz