To mój drugi przepis na pancakes na blogu,
pamiętacie te z m&m’sami? TU
Baza jest ta sama, sposób wykonania również.
Te, które dziś Wam proponuję są bananowe.
Tajemniczym składnikiem pancakes, na który wpadłam tak po prostu,
zaglądając do lodówki jest…
mleko bananowe niemieckiej marki na eM.
Nie wiem czy ktoś wcześniej na to wpadł,
bardzo możliwe.
Niemniej jednak zachęcam, bo są przepyszne!
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka bananowego
- 3 łyżki rozpuszczonego masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 banan pokrojony w plasterki
- dodatek: masa krówkowa ^^
Jajka roztrzepujemy, dodajemy masło i mleko bananowe, mieszamy z resztą składników, oprócz bananów.
Smażymy na suchej patelni, na ciasto wrzucamy parę plasterków banana i przewracamy kiedy na powierzchni placuszków zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Podajemy z masą krówkową albo toffi?:)
11 komentarzy
Barbara K. coś podobnego z mlekiem truskawkowym zrobiła ostatnio 🙂 A ja takie mleczko to lubię ‘na surowo’ 🙂
Mleko uwielbiam pistacjowe, albo o smaku brownie 🙂 Pycha 🙂
Jedzonko wygląda bardzo smakowicie 🙂
mniam, boskie śniadanko.
idealny pomysł na śniadanie 😉
Muszą być bardzo bananowe:)
swietnie wygladaja .. az narobilas mi ochoty – mniammmmmmmmm
nie próbowałam jeszcze nigdy bananowego 🙂
Już je kocham 😀
Wow, o mleku smakowym dodawanym do pancakes nie pomyślałam – tajemny składnik mi się bardzo podoba i chyba na dobre się wkomponuje w pancakesowe rytuały 😉
przeapetyczne, buzaki :* !