Przyszedł czas na nową wariację naleśnikową.
Padło na awokado, ogórka, serek śmietankowy i wędzone tofu.
Wyszło pysznie!
O dziwo trochę bałam się tofu samego w sobie, że jego smak będzie przytłaczał.
Ale powiem Wam, że bardzo dobrze się z nim współpracuje.
Składniki:
- Wasze ulubione ciasto naleśnikowe ( u mnie tym razem nie z tofu)
- 0.5 opakowania wędzonego tofu
- pół ogórka
- 1 awokado
- serek śmietankowy
- 3 łyżki pesto z suszonych pomidorów (zostało mi po poprzednich naleśnikach)
Naleśniki smażymy tak, jak to było w przypadku przepisu na naleśniki z wędliną sojową (KLIK).
Ogórka kroimy w kostkę, podobnie jak awokado. Tofu natomiast tniemy w cienkie paseczki.. Na naleśnika nakładamy wedle upodobań odpowiednio dużo ogórka, awokado, tofu, serka i pesto.
Podajemy z delikatną sałatką z sosem winegret.
7 komentarzy
Wyglądają smakowicie. Choć ja nadal wiernie obstaję przy słodkich naleśniczkach. 😉
dawno nie jadłam wytrawnych naleśników
Bardzo lubię wytrawne naleśniki, ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam 🙂
Ciekawa kompozycja jeszcze takich nie jadłam:)
Uuu jakie wytrawne:) wędzone tofuuuuu…mmmm:)
Świetne nadzienie 😀
Jeszcze nigdy nie jadłam tofu, muszę chyba się skusić :>